Jadłospis07.09– 11.09.2020

Poniedziałek

Wtorek

Środa

Czwartek

Piątek

Śniadanie

Śniadanie

Śniadanie

Śniadanie

Śniadanie

Chleb pszenno-żytni, chleb orkiszowy z masłem (1)(7)

krakowską suchą, twarożek (7)

ogórek kiszony, papryka, szczypiorek,herbata z cytryną

Chleb pszenno-żytni, chleb graham z masłem (1)(7)

ser żółty, twarożek (7)

ogórek, pomidor, szczypiorek

kakao

Chleb pszenno-żytni, chleb wieloziarnisty z masłem (1)(7)

pasta z makreli wędzonej z jajkiem i ogórkiem(3)(4), twarożek (7)

herbata z cytryną

Jajecznica z szynką na maśle (3)(7)

Chleb pszenno-żytni, chleb żytni z masłem i szczypiorkiem(1)(7)

herbata z cytryną

Chleb pszenno-żytni, chleb ziemniaczany z masłem (1)(7)

pasta z wędliny, twarożek, papryka, ogórek kiszony, szczypiorek

herbata z cytryną

Przegryzka

Przegryzka

Przegryzka

Przegryzka

Przegryzka

kalarepka

śliwki

marchew

gruszka

kapusta

Obiad

Obiad

Obiad

Obiad

Obiad

Grochówka na biodrówce z zieloną pietruszką )Placki ziemniaczane (1)(3)(7)

kompot z wiśni , truskawek, jabłek i śliwek

Rosół z makaronem z natką pietruszki (1)(3)(9)

Kotlet schabowy(1)(3)

ziemniaki puree (7)

buraczki (1)(7)

kompot z wiśni , truskawek, jabłek i śliwek

Zupa jarzynowa na biodrówce z ziemniakami z natką pietruszki (7)(9)Łazanki z kapustą kiszoną i boczkiem (1)(3)

kompot z wiśni , truskawek, jabłek i śliwek

Zupa ze św kapusty na biodrówce z ziemniakami z natką pietruszki (9)

Gulasz wieprzowy z kaszą jęczmienną (1)

surówka z ogórka kiszonego z cebulą

kompot z wiśni , truskawek, jabłek i śliwek

Żurek na biodrówce z ziemniakami z natką pietruszki (1)(7)(9)

Makaron razowy z sosem myśliwskim (1)(3)(7)

woda z miętą i cytryną

Podwieczorek

Podwieczorek

Podwieczorek

Podwieczorek

Podwieczorek

Bułka z masłem (1)(7)

pomidorem ,kawa na mleku(7)

Galaretka owocowa ,biszkopty

Bułka grahamka z masłem (1)(3) wędlina, pomidor, szczypiorek(3)

herbata owocowa

Płatki jaglane na mleku z bananami słodzone miodem(7)

bułka z masłem(1)(7)

Szarlotka (1)(3)(7)

kawa na mleku(7)

śliwka

Alergeny: 1. Gluten, 2. Skorupiaki, 3. Jaja, 4. Ryby, 5. Orzeszki ziemne, 6. Soja, 7. Mleko, 8. Orzechy, 9. Seler, 10. Gorczyca, 11. Nasiona sezamu,

12. Dwutlenek siarki, 13. Łubin, 14. Mięczaki